Ola o Mickes SSR-äventyr

Ett kort referat från Ola och Mickes SSR-tävling.

Torsdag 30/5
Anmälan öppnade och vi hann även med att reka en sträcka som skulle gå på fredagskvällen.
Klassiska Millebygden men nu i ny sträckning och den mätte hela 12km denna gång. Oerhört ”knixig” sträcka som avslutades med ett snabbt parti på asfalt.
Senare på kvällen kördes en ”shakedown” sträcka i hällregn, vi fick en go känsla i bilen och såg fram emot tävlingen som startade på fredagskvällen
Fredag 31/5
Dagen ägnades åt rek av 5 st sträckor som skulle gå 2 gånger under lördagen, totalt blev det 11 sträckor som skulle köras under SSR.
Sammanfattningsvis mycket fina vägar som hade allt fån snabba partier till sväng i sväng över krön.
Vi startade SS1 Millebygden efter ett långt uppehåll då vi fick vänta i starten på grund av avåkning tidigare.
Vi hade startnummer 89 och vägen var fruktansvärt uppkörd och efter ca 5km in körde vi av en drivaxel när vi träffade en stor sten som låg mitt i spåret.
Här tappade vi oerhört mycket tid då det endast var styrfart resten av sträckan då bilen blev okörbar, vi blev även passerad av 2 bilar på väg mot mål på sträckan.
In på service och mekarna bytte drivaxel och allt var nu klart för lördagens sträckor.
Lördag 1/6
Morgonens första sträcka började bra, men efter någon kilometer började bilen ”slå av” i vissa svängar och det blev inget flyt i körningen.
Andra sträckan funkade bilen klockrent men det blev ändå inget riktigt flyt i körningen då vi inte litade på att bilen inte skulle stanna i svängarna vilket är ganska lurigt.
In på service och mekarna gick igenom bilen utan att hitta vad som kunde vara orsaken till att den strulade på dagens första sträcka.
Ut igen på samma 2 sträckor som kördes på morgonen och nu var det full attack från början, tiderna vittnade om att vi skruvat upp tempot mot tidigare tävlingar. Vi hängde nu med tidsmässigt med konkurrenter som vi tidigare varit en bit efter på tävlingar.Det var en bra känsla i bilen och allt flöt på bra.
Dags för service och lunchuppehåll inne på serviceplatsen vid Ikea hotell, mekarna gick igenom bilen och det var inga problem.
Ut på eftermiddagens sträckor som var 3st och dessa skulle köras 2 gånger.
Det var ett bra tempo redan från start och det flöt på bra utan incidenter fram till SS7.
När vi kom in i ett vägbyte efter halva sträckan så klarade inte Mikael att styra in bilen och vi gled rakt fram men höll oss på vägen.
I slutet på sträckan hade vi ingen servo alls och det hade även kommit servo olja på bromsarna så det var bara att kasta in handduken och bryta.
En mycket fin tävling som vi tyvärr tvingades bryta för andra året i rad, nästa tävling blir hemma tävlingen ”temahallen” och efter det blir det Dackefejden i Växjö.
Mikael Andersson
Ola Sandberg