Roadracing SM-deltävling 2, Sviestad motorbana Linköping

Hässleholms motorklubb hade tre startande under SM deltävling 2 på Sviestad motorbana, Linköping.

Jonas Andreasson tog sin första SM poäng och därmed även HLMK första roadracing poäng i SM genom att bli på 15e plats under söndagens Superbike tävling. (Under lördagen blev det en 20e plats). Jonas kvalade in på 20e plats av 26 startande under söndagen, efter ett stökigt race med en del avåkningar och en omstart p.g.a. incident på banan, så blev det sista poängplatsen med ca 0,4 sekunders marginal till bakomliggande förare.

-Det är en svår och smal bana med små marginaler. Det tillåts inga misstag på denna bana säger Jonas Andreasson som redan ser framemot nästa deltävling i Karlskoga under Juli månad.

Kenneth Lysell gjorde det verkligen bra under båda sina Rookie 1000 race . Det blev 10e plats under båda tävlingsdagarna. Kenneth låg i duell med flera förare, från början till slut.

I Supersport 300 tog Eddy Larsson Lysell poäng genom att bli på 14e plats under både lördagen och söndagen.

Ola o Mickes SSR-äventyr

Ett kort referat från Ola och Mickes SSR-tävling.

Torsdag 30/5
Anmälan öppnade och vi hann även med att reka en sträcka som skulle gå på fredagskvällen.
Klassiska Millebygden men nu i ny sträckning och den mätte hela 12km denna gång. Oerhört ”knixig” sträcka som avslutades med ett snabbt parti på asfalt.
Senare på kvällen kördes en ”shakedown” sträcka i hällregn, vi fick en go känsla i bilen och såg fram emot tävlingen som startade på fredagskvällen
Fredag 31/5
Dagen ägnades åt rek av 5 st sträckor som skulle gå 2 gånger under lördagen, totalt blev det 11 sträckor som skulle köras under SSR.
Sammanfattningsvis mycket fina vägar som hade allt fån snabba partier till sväng i sväng över krön.
Vi startade SS1 Millebygden efter ett långt uppehåll då vi fick vänta i starten på grund av avåkning tidigare.
Vi hade startnummer 89 och vägen var fruktansvärt uppkörd och efter ca 5km in körde vi av en drivaxel när vi träffade en stor sten som låg mitt i spåret.
Här tappade vi oerhört mycket tid då det endast var styrfart resten av sträckan då bilen blev okörbar, vi blev även passerad av 2 bilar på väg mot mål på sträckan.
In på service och mekarna bytte drivaxel och allt var nu klart för lördagens sträckor.
Lördag 1/6
Morgonens första sträcka började bra, men efter någon kilometer började bilen ”slå av” i vissa svängar och det blev inget flyt i körningen.
Andra sträckan funkade bilen klockrent men det blev ändå inget riktigt flyt i körningen då vi inte litade på att bilen inte skulle stanna i svängarna vilket är ganska lurigt.
In på service och mekarna gick igenom bilen utan att hitta vad som kunde vara orsaken till att den strulade på dagens första sträcka.
Ut igen på samma 2 sträckor som kördes på morgonen och nu var det full attack från början, tiderna vittnade om att vi skruvat upp tempot mot tidigare tävlingar. Vi hängde nu med tidsmässigt med konkurrenter som vi tidigare varit en bit efter på tävlingar.Det var en bra känsla i bilen och allt flöt på bra.
Dags för service och lunchuppehåll inne på serviceplatsen vid Ikea hotell, mekarna gick igenom bilen och det var inga problem.
Ut på eftermiddagens sträckor som var 3st och dessa skulle köras 2 gånger.
Det var ett bra tempo redan från start och det flöt på bra utan incidenter fram till SS7.
När vi kom in i ett vägbyte efter halva sträckan så klarade inte Mikael att styra in bilen och vi gled rakt fram men höll oss på vägen.
I slutet på sträckan hade vi ingen servo alls och det hade även kommit servo olja på bromsarna så det var bara att kasta in handduken och bryta.
En mycket fin tävling som vi tyvärr tvingades bryta för andra året i rad, nästa tävling blir hemma tävlingen ”temahallen” och efter det blir det Dackefejden i Växjö.
Mikael Andersson
Ola Sandberg

Polygon Racing Endurance på Anderstorp

Polygon Racing startade i Endurance helgen 4-5 maj.

Det var mycket roligt att träffa alla, köra, mecka och äta gott tillsammans. Bästa placering blev en 12e plats. Polygon 1 och 2 kämpade tappert. Polygon 1 avslutande med 2 hojar, så det blev lite tuffare för dem.
Förare: Jonas Andreasson, Kenneth Lysell, Rickard Nilsson, Björn Palm alla kör för HLMK, samt Mattias Wåhlin och Bob Persson kompletterade lag 1.

Bif res. lista – SEC – Race – per class

SM nästa helg, välkomna till Anderstorp, igen..!

Polygon Racing tävlade i Slovakien

Jonas berättar:

”Jag och Kenneth Lysell vara nere i Slovakien och tävlade på Slovakia ring. Bra träning och tävling inför SM.

Arrangören anordnade både sprinttävlingar och Endurance långlopp under påskhelgen. Vi startade i 3 race (A,C,D race) + långlopp.

Bästa resultat blev en 1:a plats för mig (#571) samt en 4e plats för Kenneth (står som Jonas i resultatet #755)

Det var ett mycket spännande långlopp där vi pendlade mellan andra-tredjeplats. Det blev en 3e plats till slut av 23 startande lag.”

Träffa Polygon Racing (3 st) och Nilssons Racing (1 st) när de medverkar på söndag vid Garnisonen. De är där med sina motorcyklar hela dagen.

Resultat i PDF:  05 ZC 600+1000 D RaceResult_Friday_19april_2019

JSM Guld

HLMK har vinnare i JSM Drifting!!!

Årets driftSM/driftRM avgjordes redan 1-2 september i Sundsvall.

Felix Lindvall som tog licens hos oss 2015 (då 15 år) har framgångsrikt kört drifting med sin Volvo 760 med Mercedes-motor. Inför 2018 tog han över Rickard Ivars Nissan S14, flyttade över Merca-motorn och körde bla driftRMs 4 deltävlingar.

Och vann JSM och en 9:e plats i RM – första tävlingsåret!

Stort GRATTIS!

Vi hoppas på längre reportage senare…

http://www.sbf.se/Sportgrenar/Drifting/Nyheter/serieresultatsmrm2018/

 

2018 – Jubileumsår för HLMK

hlmklogo-450-jpg

Hässleholms Motorklubb firar 170 år.

Hässleholms MK 65 år
*2018-02- 16 Jubileumsårsmöte

Lille Mats Special 55 år
*2018-04- 29 Hässleholms GP
Jubileums Sprint

Snapphanerallyt 50 år
*2018-08- 17– 18 EC Snapphanerally

Rally-SM

Drömmen Som Blev Sann

ESR01 beskurenHösten 2016 smeds planer om en medaljsatsning i SM Otrimmat 2wd 2017. Gubbarna på allmänna rallymötet som hålls i november i HLMKs klubbstuga årligen retade mig och jag kände att jag ville satsa på mig själv en säsong och släppa bilsportpolitiken som jag annars ägnat mest tid åt de senaste åren. Tankarna späddes på under Asfaltcupens avslutningsfest där jag meddelade att jag minsann skulle köra SM 2017!

I december styrde jag och Läs mer…