Folkrace

Kontaktperson
Folkrace
Jimmy Hansson
Fabriksgatan 6
282 71 Sösdala
0709-25 33 94
mrweber4@hotmail.com
email logo

Folkrace uppstod i Finland under vintern 1981, de första tävlingen i Sverige kördes halvårsskiftet 1982.

Alla serietillverkade och täckta person- och kombibilar, som är/har varit typbesiktigade i Sverige är tillåtna, men sk minibussar och lastbilar är inte tillåtna.
Bilarna byggs efter ett tekniskt reglemente. När dom är färdigbyggda ska dom besiktigas av en tekniker, som skriver ut en vagnsbok på bilen – detta ska göras innan den tas i bruk för tävling.

Banorna man kör på ska vara inhägnade och godkända. Underlaget är i regel grus med inslag av asfalt, banlängden är ca 800 m, hastigheten får inte överstiga 80 km/h.

I Folkrace tävlar man inte om SM.
Det finns tre klasser; senior, dam och junior. Som junior får du börja köra det år man fyller 15 och till det år du fyller 18. Senior får lov att köra utan körkort från 18 år till det år den fyller 20. I övriga klasser fordras körkort.

Du måste genomgå en utbildning innan du får börja köra och det krävs vidare att du kör tre debutanttävlingar innan du erhåller licens.
För att köra Folkrace, måste du ha en personlig utrustning såsom; flamsäker overall, handskar, skor, nackkrage och hjälm.

I Hässleholms Motorklubb finns det ca 10 aktiva förare – senior, dam och junior.