Drömmen Som Blev Sann

ESR01 beskurenHösten 2016 smeds planer om en medaljsatsning i SM Otrimmat 2wd 2017. Gubbarna på allmänna rallymötet som hålls i november i HLMKs klubbstuga årligen retade mig och jag kände att jag ville satsa på mig själv en säsong och släppa bilsportpolitiken som jag annars ägnat mest tid åt de senaste åren. Tankarna späddes på under Asfaltcupens avslutningsfest där jag meddelade att jag minsann skulle köra SM 2017!

I december styrde jag och blivande CO-driver Björn Johnsson mot Finland för att hämta hem vinnaren av finska mästerskapet 2016, en Peugeot 208 R2. Bilen anses som det bästa man kan ha i klassen och det kändes kul att för första gången tävla i en klass där man vet att man har en vinnarbil.

Vi inledde 2017 års säsong med en snabbvisit i Bergslagen som föråkare. Ett par ”barnsjukdomar” uppdagades och kunde korrigeras innan det var allvar i SM Sprinten i Söderhamn under SM-veckan. En SS på 7 km skulle köras 2 gånger. Denna tävling var det Nässjö MKs Christoffer Svensson som skötte kontoret i 208:an.

 

 

SM Sprint beskuren

SM Sprint – SM-veckan – Söderhamn

Det var kul att delta i SM Sprinten men det var också åt h* för dyrt med tanke på att vi endast körde 2 x 7km. Hur som helst blev det premiär för mig i tävlingssammanhang med 208:an och jag hade för första gången nya vinterdäck (fram, ej bak) på bilen. Det blev nästan kärringstopp i starten då det var ett oerhört drivgrepp i de nya däcken. Efter halva SS 1 tyckte jag att jag kom upp i något som skulle kunna bedömas tempo. I mål var vi tvåa i klassen ca 1 s efter ledaren Mikael Jirvelius och ganska bra marginal ner till 3:an. Känslan inför andra omgången var bra och ett betydligt högre tempo sattes upp direkt. Jirvelius förbättrade sig rejält men vi förbättrades oss ännu mer och gick om och vann med 1,3 s. Hyfsad start på året med seger direkt. Det var 6 st startande och vi var långt efter juniorerna som kör likadana bilar.

 

 

Svenska beskuren

Rally Sweden – WRC debut

Efter denna inledning var det dags för en annan stor utmaning. Rally Sweden WRC! En pojkdröm skulle förverkligas. Fantastiskt häftigt att få vara med om. Det är en hel veckas rally med 2 dagars rek innan start och sedan 3 dagars tävlande och 340 km SS. Det svåraste med rallyt var att man aldrig kunde slappna av riktigt… mycket att hålla reda på och svåra tk att finna stundtals. Transporttiderna var mycket tajta så det gick fort på transporterna… Rallyt inleddes på Färjestads travbana med storpublik. Hyfsat nervös rullade man upp till start ca 30 min efter att världsstjärnorna varit ute på banan. Kul. Jag hann ta två svängar innan vi bromsade på oss för första gången och fick ta en vid sväng ut i det lösa. Några svängar senare fick det bli en tur ut i lössnön igen när det gick för fort in i en skarp höger med konor ”mitt i vägen”… men nu var vi igång.

Fredagen innebar sträckor i Norge och i Sverige. Fantastiska sträckor och riktigt bra före men tyvärr hade jag märkt att bilens inställningar i kombination med de nya däcken (Stora WRC däck 205/65-15) gjorde bilen svår att bromsa. Den ville låsa upp och åka kana på snön (för dåligt grepp fram) så att vid varje hårdare inbromsning försvann självförtroendet och vi åkte rakt fram och hade många kriser i vägbyte etc. Inte alls roligt att köra då tyvärr.

Colins bildAtmosfären var härlig med mycket folk i skogen så det var synd att man inte kunde njuta av körningen. Dag 2 innehöll den legendariska Vargåsen sträckan med Colins Crest. Jag var lite nervös över att lyckas vara i luften med alla hjul men det lyckades vi med och flög ca 26 m och var långt ifrån sämst. När vi kört Vargåsen kom en härlig känsla över en och man kunde börja njuta lite, då jag lärt mig anpassa körningen efter bilen och ställt om den en aning. Men färden nedför Hagfors slalombacke var inte alls rolig när det var så svårt att bromsa…!

colins crest

 

Sista dagen inleddes med helt fantastiska Likenäs sträckan. Tävlingens bästa SS. Återigen togs tjusningen bort en aning då det behöver bromsas kraftigt ett par gånger. Men vi kom ändå med på ”dagens fränaste ladd” filmklipp från sista dagen då jag lyckades sladda på rätt ställe 😉 Se bifogad filmklippslänk. Vi kör 3:05 in i klippet!

Sista SS i rallyt var Torsby som går i mål precis vid serviceplatsen. Vi ”smög igenom” för att inte göra några dumheter på sista SS och vi kom tvåa i klassen efter över 300 km SS. Härlig känsla att få gå i mål i Rally Sweden. Vi vet inte när en skåning tog målflagg i Rally Sweden sist… förmodligen tidigt 90-tal eller t.o.m 80-tal, så det var verkligen något unikt.

 

 

Rally SM #2 – Östersund Winter Rally

ÖstersundNu åter till SM och seriens avslutande vintertävling i Östersund. Fantastiska vinterförhållande mötte oss när vi nådde Östersund i slutet av Februari. Bilen hade fått ny fjädringsinställning och de smala vinnardäcken från Pirelli satt åter på. Bilen var underbar att köra när vi körde shakedown några km innan start. SS 1 gick på skjutfältet utanför Östersund på fredagkvällen, det var en lång sträcka och mörker på det vilket skulle bli en rejäl utmaning. Vi inledde riktigt bra men mitt på sträckan hoppade vi lite väl långt och landade tungt, det började lukta olja och jag körde och tittade på mätarna under nästkommande 5 km. Inga varningar dök upp så vi kunde börja ladda igen. Vi satte en bra tid och tog en rejäl ledning i klassen. Lördagen inleddes med en annan långsträcka, det gick inte så bra men de andra gjorde det ännu sämre så vi tog en rejäl ledning (ca 35 s). Efter detta bevakades ledningen och inga risker togs och vi var ca 30 s före i mål och kunde inkassera årets andra SM seger.

 

 

Uppvärmning på grus

Ljungby
Några veckor innan SM #3 SSR körde vi DM i Ljungby för att få upp farten på grus. Öhlins hade meddelat att fjädringen skulle funka kanon som den var efter vintern, så det goda självförtroendet fanns kvar. Vi inledde vettigt men kunde inte riktigt hänga med de snabbaste 2wd bilarna och bilen kändes inte helt perfekt. Efter lite justeringar blev det lite bättre och SS 4 inleddes i ett vettigt tempo men 3 km in så får jag punka efter en mindre stenkontakt på höger fram. Jag märker inte att jag har punka och 300 m senare i en V4 >1 i vsk driver vi ut och slår i ett träd rakt på hjulet och knäcker både bärarm och drivaxel. Game Over och tappat självförtroende.

 

 

SSR

Rally SM #3 SSR Karlskrona

Med stukat självförtroende inleddes rallyt med en feberdålig kartläsare och strul med servon. Vi tappade massor av tid och låg långt efter täten inför lördagen. På morgonen började bilen misstända och vi tappade ytterligare med tid och nu var det bara fokus på att ta sig i mål och ta bra med Power Stage poäng på sista SS. Vi kom till sista SS med bra tempo och åkte på bra men fick ändå stryk av tävlingens vinnare med 0,3 s. Det blev en 5:e plats i klassen och 2 st Power Stage poäng. Självförtroendet var bättrat och nu väntade Gävle.

 

 

Gävle_small

Rally SM #4 Rally Bilmetro Gävle

Rallyt var bitvis mycket snabbt, vilket jag gillar, men jag var inte riktigt vaken på morgonen (tävlingen avgjordes under lördagen enbart) och vi tappade 10 s till klassledaren direkt. SS2 var bättre men vi var fortfarande inte snabbast. Jag började inse att den sista farten hängde på förtroendet för bilen och därför började jag skruva på dämparna. Detta resulterade i en klart mer balanserad bil och jag kunde prestera det bästa jag någonsin gjort med en rallybil gällande fart. Vi var nu 2:a i rallyt och vi åkte stundtals helt jämnt med Sveriges bästa Otrimmat 2wd förare (juniorerna). Vinnaren nådde vi aldrig men väl en viktig 2:a plats kunde bärgas.

 

 

Snapphanerallyt

Vi hade insett att de andra körde hårdtester innan SM-deltävlingarna så vi ville köra en ordentlig shakedown på hemmaplan i Hässleholm och det gjorde vi med bravur och presterade kanontider under rallyt och kände att självförtroendet var tillbaka på topp.

 

 

Kolsva03

Rally SM #5 Kolsvarundan – Köping

KolsvaEtt rally som avgjordes på vägar som passade mig utmärkt. Riktigt kul att köra och det blev årets höjdpunkt rent prestationsmässigt. Tävlingen inleddes i fantastiskt sensommarväder på fredags-kvällen och vi låg tvåa med häng på täten vid nattuppehållet. Lördagen inleddes i riktigt busväder med mycket regn. Jag blev lite för passiv och vi tappade mot ledaren och åkte jämnt med 3:an. På sista SS innan lunch satte vi klassbästa tid och var endast 1.6 s efter Elias Lundberg som var snabbaste bil totalt i Otrimmat 2wd, nära sträckseger totalt men åtminstone klass-snabbast. Sista vändan på sträckorna åkte vi riktigt fort och det var väldigt kul, vi säkrade andraplatsen (4,5 s upp till vinnaren), vann Power Stage och var återigen 2:a totalt bland Otrimmat 2wd, denna gången 1.2 s från Sebastian Johansson (junior).

 

 

Linköping final

Rally SM #6 ESR – Linköping

Inför finalen var det en 4:e plats eller bättre som behövdes för att vinna SM guld. Vi hade lett SM från första tävling och hade pressen på oss under hela säsongen. Det kändes att det var mycket på spel men vi hade en plan och den följde vi till punkt och pricka. Fredagen inleddes med asfaltsprint, detta tränade vi på hela säsongen 2016 med gammelpeugeoten så här tänkte vi sätta press på de andra. Vi var utrustade med bästa tänkbara Pirellidäck för ändamålet och vi vann sträckan med 3 s (900m körning). Sedan bar det ut i skogen på de luriga och krokiga vägarna kring Ulrika söder om Linköping. Vägarna var mycket utmanande och jag satte ett lugnt och stabilt tempo. Vi var långt efter de snabbaste men väl på 2:a plats vid nattuppehållet. Vi hade trots detta årets värsta kris när vi gled ut lite i en svag höger över krön… shit vad nära det var att guldet landade i skogen…

Lördagen blev avvaktande och mycket nervös stundtals. Vi hade en stabil 3:e plats i klassen när det återstod ett par sträckor norr om Linköping. Dessa var fantastiska men svåra att njuta av när det var så mycket på spel. Vi hanterade trots allt pressen bra och kunde köra i mål på en fin 3:e plats och med råge ta hem SM Guldet i Otrimmat 2wd 2017!

Resultatraden blev, 1, 1, 5, 2, 2, 3 och 128p.

 

 

En fantastisk säsong där det tydligen var så att det helt enkelt skulle gå bra. Att som B-förare i första SM-säsongen (första SM-start någonsin) få vinna Skånes andra SM-guld genom tiderna känns grymt.

Tack HLMK för stödet och jag är mycket stolt över att få representera HLMK vid tävlingarna.

Nu siktar jag återigen på Bilsportens politik några år att hoppas få vara med och utveckla Snapphanerallyt de närmaste åren och göra den tävlingen ännu bättre.

Anders Åberg
Hässleholms MK

 

21427229_830823133762490_4592589704119558224_o