Drifting

Kontaktperson
Drifting
John Sjöö

PL 7145
281 90 Hässleholm
0733-60 91 07
email logo

Drifting

Drifting handlar om att sladda så brett som möjligt med sin bil under kontrollerade former på bana. Det som skiljer drifting från vanlig racing är att man inte tävlar för att komma först i mål. Någon har gjort jämförelsen att drifting är i förhållande till racing, vad konståkning är för hockey. En jury avgör vem som ska få flest poäng, utifrån ett antal kriterier.

Enkelt förklarat: den som lyckas hålla den snabbaste, längsta och mest rykande sladden genom så stor del av banan som möjligt får mest poäng.

Drifting omfattar följande tävlingsformer och klasser:

Tävlingsformer:

Singel drifting
Twin drifting

Klasser

Modified:
Driftingtävling i Modified klassen äger rum på tillfällig eller permanent bana, där toppfarten aldrig får överstiga 80 Km/h. Banlicens utfärdas av godkänd banbesiktare för Drifting, Folkrace, Rallycross eller Racing.

Proint:
Driftingtävling i Proint klassen äger rum på tillfällig eller permanent bana utan hastighetsbegränsning. Tävlingarna körs vanligtvis på racingbanor eller större ytor, exempelvis kan flygfält eller liknande användas. Banlicens utfärdas av godkänd banbesiktare för Drifting eller Racing.